Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 23:20 το βράδυ της Δευτέρας (28/4) στην περιοχή Διψέλιζα μεταξύ Κερατέας και Λαυρίου.
Η φωτιά καίει σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και έχει κατεύθυνση προς το Λαύριο. Αρχικά επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Όπως δήλωσε στoν RealFm ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκάς, κινδύνευσαν σπίτια αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν, ενώ πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες.
Επιχειρούν 76 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, εθελοντές και υδροφόρες των ΟΤΑ.
Νωρίτερα ήχησε το 112 ζητώντας την απομάκρυνση των κατοίκων που βρίσκονται στον οικισμό Παλιοκαμάριζα. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: « Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.