Με σημερινή δημόσια επιστολή (10/4), 29 σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί και νόμιμοι εκπρόσωποι δημιουργών που περιλαμβάνονται στη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης ζήτησαν την προσωρινή απόσυρση των έργων τους από τις εκθέσεις του Ιδρύματος έως ότου επιστρέψουν αυτά που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης Νικόλαος Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με το MEGA, στις αρχές Μάιου αναμένεται να επιστρέψουν στην Εθνική Πινακοθήκη στο χώρο της έκθεσης «Η σαγήνη του αλλόκοτου» αποκατεστημένα τα έργα τέχνης του εικαστικού Χριστόφορου Κατσαδιώτη, τα οποία βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα με επιστολή τους 29 καλλιτέχνες νόμιμοι εκπρόσωποι και κληρονόμοι έργων που εκτίθενται στον οργανισμό, ζήτησαν να αποσυρθούν τα έργα τους από την Εθνική Πινακοθήκη μέχρι να επιστρέψουν αυτά που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης Νικόλαος Παπαδόπουλος.