Η ομάδα της Βοστώνης επιβλήθηκε των πρωταθλητών με 92-87 και τώρα θα βρει απέναντί της το Μαϊάμι, απέναντι στο οποίο θα διεκδικήσει την επιστροφή στους τελικούς του NBA.
Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των Καναδών, που πάντως στο τέλος ανησύχησαν αρκετά τους Σέλτικς. Ο Λάουρι με 2/2 βολές μείωσε στους δύο πόντους (87-89) στα 81΄΄ πριν τη λήξη και το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, με απίθανες άμυνες εκατέρωθεν αλλά το προβάδισμα να μένει ως είχε μέχρι το τέλος.
Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Τζέισον Τέιτουμ, που παίζοντας για 44 λεπτά μέτρησε 29 πόντους, 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν πρόσθεσε 21 πόντους (9/10 δίποντα), 8 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.
Ο πρώτος αγώνας της σειράς Μαϊάμι Χιτ – Μπόστον Σέλτικς είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της Τετάρτης (01:30 ώρα Ελλάδας) και ο επόμενος δύο ημέρες αργότερα.
Στη Δύση, οι Νάγγετς δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και νικώντας τους Κλίπερς με 111-105 μείωσαν σε 3-2 σε αυτή τη σειρά κι ελπίζουν ακόμη για την ανατροπή.
Η ομάδα του Λ.Α. προηγήθηκε 56-40 στο 23΄ και με 80-67 στην τρίτη περίοδο. Το Ντένβερ με ένα σερί 6-0 μείωσε και στην τελευταία περίοδο έκανε την τελική αντεπίθεση.
Με πέντε σερί πόντους του Γιόκιτς οι Νάγγετς προσπέρασαν (91-88) κι ένα τρίποντο του Πόρτερ λίγο αργότερα έκανε το 105-100 και «έκοψε τα πόδια» των Κλίπερς.
Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μάρεϊ με 26 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και Γιόκιτς με 22 πόντους, 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ. Από τους Κλίπερς προσπάθησαν περισσότερο οι Λέοναρντ (36 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Τζορτζ (26 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ).