«Αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες, αλλά είναι κι αυτό μέρος της διαδικασίας» τόνισε ο εκλέκτορας της «σκουάντρα ατζούρα» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα (22/03) στο Κοβερτσιάνο της Φλωρεντίας, όπου η Ιταλία προετοιμάζεται για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, εναντίον της Β Ιρλανδίας (25/03, στην Πάρμα), της Βουλγαρίας (28/03, στη Σόφια) και της Λιθουανίας (31/03, στο Βίλνιους).
«Είναι κομμάτι της καριέρας ενός προπονητή, υπάρχουν στιγμές χαράς και κάποιες όχι τόσο… ευχάριστες. Ο Πίρλο είναι νέος, είναι σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ, υπάρχουν δυσκολίες, αλλά πρέπει να γνωρίζεις πως θα τις ξεπερνάς» ανέφερε ο Μαντσίνι και πρόσθεσε για τις αποφάσεις του, όσον αφορά την τελική λίστα του Euro 2020, που θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι από 11 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου.
«Όλοι οι παίκτες θέλω να σκέφτονται ότι μπορούν να μπουν στο γκρουπ, ακόμη κι αν αυτό μοιάζει να έχει ήδη σχηματιστεί. Οι 23 που θα πάνε στο Euro έχουν σχεδόν επιλεχθεί, μπορεί όμως να υπάρξουν μια με δύο αλλαγές…».